Meeuwen

'Ik hou van de vrijheid van zelfexpressie, van werken in het hier en nu, van pure aandacht op weg naar herstel'

WORKSHOP 29 en 30 september 2019 in Bergen aan Zee

Voor Coaches, therapeuten en counselors.

Op verzoek van geinteresseerde coaches en therapeuten komt er in het najaar opnieuw een workshop inclusief een verdiepingsdag. De nadruk ligt op een lichaamsgerichte benadering in het werken met cliënten. Je maakt kennis met de door Peter Levine ontwikkelde Somatic Experiencing (SE), aangevuld en geïntegreerd met andere lichaamsgerichte benaderingen zoals Focussen ontwikkeld door Gendlin en aspecten van Alexandertechniek.

Stress kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een traumatische ervaring. Volgens Peter Levine is een trauma geen psychologisch, maar in de eerste plaats een biologisch verschijnsel. Levine ontdekte dat dieren in het wild ondanks vaak dagelijks dreigende situaties, niet getraumatiseerd raken of blijvende stress ervaren. Dieren weten instinctief hoe ze de intense energie die vrijkomt bij overlevingsgedrag moeten regelen en ontladen. Wij mensen zijn
op basaal niveau uitgerust met dezelfde regelmechanismen als dieren.
“Een trauma zit in het zenuwgestel, niet in de gebeurtenis”.
We richten ons in het werk specifiek op de effecten van trauma en stress in het lichaam. De begeleiding richt zich op het herstellen van de balans in het zenuwgestel en doet een beroep op het zelfregulerend vermogen van het lichaam. Lichaamsgewaarzijn is hierin een belangrijke sleutel.

Onderwerpen die aan bod komen:
• Belichaming en gewaarzijn als basis voor het faciliteren van zelfregulatie.
• Onderzoek stress en trauma gerelateerde klachten en de effecten daarvan in het lichaam.
• De wonderlijke veerkracht van het zenuwgestel.
• Kennismaken en oefenen met basisprincipes van Somatic Experiencing.
• Voorbij ‘het verhaal’ .
• Kunst en plezier van moeiteloos werken.

Werkwijze: Inleidingen en ervaringsoefeningen, demo’s en oefenen in groepjes.
Tijdens de verdiepingsdag wordt gewerkt met vragen uit de praktijk gekoppeld aan theorie.

Bettie:
‘In 2008 volgde ik de opleiding Somatic Experiencing en vanaf de eerste dag was ik diep geraakt door de krachtige werking en de natuurlijke eenvoud van deze benadering.
Sinds 1985 ben ik geschoold en heb lesgegeven in allerlei vormen van lichaamswerk. Bij de door Peter Levine ontwikkelde opleiding vielen alle puzzelstukjes op hun plaats, sinsdien is er sprake van een moeiteloze integratie.
In het werken met cliënten verwonder ik mij dagelijks over het zelfherstellend vermogen van het lichaam dat, wanneer er een opening gevonden wordt, onmiddellijk een weg zoekt en vindt naar herstel. Dat leidt steeds opnieuw tot verkwikkende dankbaarheid.’

De 2 daagse workshop en verdiepingsdag vinden plaats in Centrum De Roos aan het Vondelpark in Amsterdam.
Het programma van de workshop start op zondag 29/09 om 10.30 uur en eindigt maandag 30/09 om 17.00 uur.
De verdiepingsdag op 16/11 is eveneens in De Roos. Verdere info volgt binnenkort.

Er worden regelmatig workshops en andere bijeenkomsten geörganiseerd, soms met open inschrijving maar vaker in samenspraak met groepen. Willen jullie met een groep met lichaamswerk aan de slag laat het dan weten via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..