Bettie Spijksma in de duinen bij Bergen

'Ik geloof in de wijsheid van het lichaam en de kracht van de stilte'

Aanvankelijk begonnen als dramadocent ben ik mij vanaf 1986 gaan omscholen, o.a. via het ITIP ( Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) in coachen en therapeutisch begeleiden. In 1989 start ik een praktijk voor coaching en therapie voor individu en relaties. Vanaf die tijd werk ik eveneens als opleider en trainer bij het ITIP. In de 90-er jaren aangevuld met loopbaanbegeleiding en managementtrainingen.

Lichaamswerk en lichaamsbewustzijn nemen een centrale plaats in mijn werk. Zowel in de therapeutische setting, als in de coaching en trainingen. Meer en meer zie ik het grote belang van lichaamsbewustzijn dat kan leiden tot het vergroten van (emotionele) draagkracht en een impuls geeft aan het zelfherstellend vermogen. Er wordt in deze tijd zoveel geleden aan druk (van buiten en van binnen) met als gevolg een variatie aan stressklachten.

In 2003 ben ik ( na 14 jaar) gestopt als opleider in het Itip. Vanaf 2004 startte ik, naast het werken in de Maatschap, het opleidingstraject ‘ Van Vakmanschap naar Meesterschap’ voor coaches en trainers, daarvan is eind 2008 de laatste groep afgerond. Het was tijd voor bezinning. Sinds najaar 2010 ben ik als assistent betrokken bij SEN ( Somatic Expereincing Nederland), dit is een 3 jarige opleiding voor lichaamsgerichte traumatherapie.

In het kader van Levenskunst in de Praktijk worden er jaarlijks themabijeenkomsten en/of meerdaagse groepen aangeboden, evenals retraites en bezinningsdagen. Op aanvraag geef ik stemworkshops in het kader van ‘Pure Zelfexpressie’.

Kenmerkend:

Ik geloof in de persoonlijke moed en veerkracht van mensen en lever graag mijn bijdrage aan het terugvinden en genereren van vertrouwen, van liefde en levenslust.

In m’n werk ben ik uitnodigend, helder en direct.

Uitspraken van cliënten en deelnemers van groepen:

  • Met jouw hulp vielen de puzzelstukjes op hun plek, kreeg ik zicht op wie ik in essentie ben.
  • Ik voel me “opgeruimd’ en vrijer, met meer innerlijke rust.
  • Ik voel weer kracht en kan werkelijk op mezelf vertrouwen.
  • Jouw aanpak is heel persoonlijk, zorgvuldig en functioneel. Dank voor de veiligheid waarin we konden leren.
  • Ik ben zeer geinspireerd naar huis gegaan, dank daarvoor.
  • Bij jou kan ik voluit lachen en huilen, wat een opluchting!
  • Je bent professioneel, betrokken, creatief en zeer helder in je feedback.
  • Je hebt me uitgedaagd, zonder me te veroordelen.
  • Jij was voor mij de juiste inspiratie, op het juiste moment in al je liefde, nabijheid, wijsheid, kwajongensachtig en zuiverheid.