Lichaamsgerichte Traumatherapie & Stresshantering op basis van Somatic Experiencing (SE)

Bij SE vormen het lichaam en lichamelijke sensaties het uitgangspunt van de sessies. Dat kan even wennen zijn, doordat we doorgaans problemen vooral mentaal en emotioneel proberen op te lossen.
Traumatische ervaringen die niet verwerkt zijn blijven als ‘bevroren energie’ achter in het lichaam. Dit kan vroeg of laat leiden tot psychische en/of fysieke klachten als stressgevoeligheid, kleine of grotere angsten, moeheid, hoofdpijn, nervositeit, slapeloosheid of burn-out.

Tijdens de sessies leer je contact te maken met het zelfherstellend vermogen van je lichaam dat, zodra het wordt uitgenodigd, onmiddellijk actief wordt. Ons lichaam is een bron van wijsheid en creativiteit en kent een natuurlijke weg om opgebouwde spanning, verkramptheid en angst te kunnen ontladen. Gaandeweg zul je ervaren dat het vermogen van je lichaam om stress en spanning op te vangen toeneemt en als vanzelf wordt het eenvoudiger je los te maken uit negatieve overtuigingen en/of angsten.
In plaats van de signalen van je lichaam te negeren of angstgedachten te cultiveren, leer je onverschrokken te luisteren naar wat het lichaam je vertelt.
Veerkracht en vertrouwen nemen toe, net als ontspanning en pure tintelende levenslust.